Bob (55), Utrecht

Mark zijn relaxedheid en oog voor het individu maakte het een geweldige ervaring. Wat hij me vooral hebt geleerd is te vertragen en vertrouwen op jezelf.

Griet (49), Gent

Ik vind Mark De Waard een uitzonderlijke therapeut.

Door radicaal trouw aan zichzelf te zijn heeft hij mij dichter bij mezelf, mijn lijf en mijn kwetsbaarheden gebracht en me inzichten gegeven die ik niet alleen rationeel heb geregistreerd maar vooral ook heb ervaren. En dat maakt de stap naar beter echt mogelijk.
Ik zou hem aan iedereen aanbevelen. 

Evelien (29), Amsterdam

Ik heb Mark ervaren als een heel fijne begeleider. Hij belichaamt voor mij de fijne mix van veiligheid & vriendelijkheid en tegelijkertijd ook scherpte en stevigheid. Ik vond het ook fijn dat hij zichzelf inbracht waardoor er mens-tot-mens contact ontstond. Toen ik – onbedoeld – in een pijn geraakt werd in de sessie nam hij dit serieus en vertraagde. Hij nam tijd voor de ‘repair’ wat mij veel vertrouwen gaf in dat Mark aanwezig kon blijven, ook als het schuurde.

Ik vond hem ook scherp – zo had hij het direct door toen ik tijdens het lichaamswerk met mijn voet stond te draaien, zonder dat ik bij de beweging aanwezig was. Hij kwam daar meerdere keren op terug, wat mij hielp onderscheiden waar ik uithing. Ik voelde me daardoor gezien en daarnaast gaf het ook inzicht.

Benjamin (46), Utrecht

Ik heb de sessies ervaren als confronterend in een veilige omgeving, hierdoor heb ik weer stappen kunnen zetten in het bij mezelf blijven.

Caspar (26), Amsterdam

Therapiesessies bij Mark hebben mij veel gebracht. Ik heb beter leren voelen en ook een stuk vertrouwen in mijn lichaam en het voelen teruggevonden.
Ook wist hij goed mijn visie die ik soms zelf kwijt was te bekrachtigen.

Man (30), anoniem

Ik leerde Mark kennen door een, via een bekende aangeraden, emotional release workshop. In deze workshop heeft Mark mij dermate diep geraakt dat ik graag innerlijk werk met hem samen wilde doen.

Ik heb een aantal sessies bij Mark gehad waarin hij altijd verscheen als verwelkomende barmhartige open man, die vrede heeft met het bestaan. Mark heeft mij alle ruimte gegeven om te doen, laten, zeggen en voelen wat er op dat moment gedaan, gelaten, gezegd of gevoeld moest worden. Ook al was dat niets.

Mijn therapiesessies bij Mark hebben een integrale rol gespeeld in mijn doorlopend persoonlijk ontwikkelingsproces en ik ben hem vanuit de grond van mijn hart dankbaar voor zijn openheid en dienstbaarheid naar mij en daarmee ook naar anderen die het geluk hebben bij hem sessies te kunnen volgen. Ik kan in deze tijd van separatie en aandachtsloosheid iedereen aanraden om naar binnen te keren en Mark geeft je die mogelijkheid. Onbevooroordeeld en liefdevol behulpzaam.

Op verzoek van cliënt anoniem geplaatst.

Naomi (32), Haarlem

Vanaf het moment dat ik binnen kwam voelde ik alle ruimte voor mij. Daardoor voelde ik me veilig en op mijn gemak en durfde ik echt naar mijzelf te kijken.

Bij Mark leerde ik weer contact maken met mijn gevoel, intuïtie en met wat mijn lichaam mij te zeggen heeft.

Mark is begripvol en warm, maar ook scherp en humorvol. Ik ervaar altijd een heel fijne balans tussen het respect voor mijn comfortzone, en uitgedaagd worden er stapjes buiten te zetten.

Vrouw (38), anoniem

Mark is een fijne, begripvolle en empathische therapeut. Ik voelde me op mijn gemak in het contact.

Mark is goed in het focussen op kleine signalen van het lichaam. Dit heeft mij er nog meer van bewust gemaakt dat mijn lichaam vaak wel weet wat goed of niet goed is voor mij. De kunst voor mezelf is om daar nog beter naar te luisteren.

Op verzoek van cliënt anoniem geplaatst.

Lisanne (29), Muiderberg

Ik kwam bij Mark zonder een duidelijke vraagstelling. Ik voelde echter aan alles dat ik met lichaamswerk aan de slag wilde gaan.

Toen ik startte bij Mark was ik eigenlijk heel erg vermoeid, en had heel veel moeite met het verdelen van mijn energie.

Door de sessies en oefeningen bij Mark kwam ik erachter hoe ik mijn energie meer kon verdelen, maar ook vooral waaraan ik (te) veel energie aan gaf. Tijdens de verschillende sessies ben ik ook dichter bij mijn gevoel gekomen, ik herken sneller wat ik voel en kan het beter verwoorden. Maar nog veel belangrijker voor mij is dat ik het gevoel meer ruimte kan geven en het er kan laten zijn.

Doordat ik het vaak (onbewust) wegstopte kwam het er later als een ongecontroleerde bui uit. Iedere sessie is weer heel verhelderend en voelt echt als een kadootje voor mezelf. Even echt tijd voor mezelf en mijn gevoel.

René (47), Amsterdam

Mark de Waard is een meer dan geschikte therapeut. In de sessies die wij gedaan hebben heeft Mark er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat ik op me gemak was.
Mark geeft je het gevoel dat je hem kan vertrouwen en komt over als een zeer bekwame therapeut. Hij geeft je het gevoel dat je zelf tot inzichten komt en dingen van een andere kant kan bekijken.
Tijdens de sessies heb ik me geen moment ongemakkelijk gevoeld tijdens gesprekken en oefeningen. Dankzij Mark ben ik dichter bij mezelf gekomen.